فهرست مطالب
بیماری کیست بیکر که نام دیگر ان تورم پشت زانو می باشد هم در افراد جوان و هم در افراد مسن و سالخورده دیده می شود که این بیماری بیشتر بر اثر اسیب دیدگی و یا بیماری های زمینه ای زانو ایجاد می شود. همان طور که در تمامی رشته های پزشکی ، پزشکان و محققان زیادی تلاش می کنند تا درمان های جدیدی برای بیماری های مختلف بیابند، در زمینه ی درمان کسیت بیکر نیز هر روزه درمان های جدید و با عوارض کمتر به دست می اید که حاصل تلاش و زحمت پزشکان و محققان بسیاری می باشد.در این مقاله سعی شده است تا درمان کیست بیکر با جدیدترین روش های درمانی را با شما به اشتراک بگذاریم، پس تا انتهای مطلب ما را همراهی کنید.
کیست بیکر چیست؟
کیست بیکر نام علمی و تخصصی تورم پشت زانو می باشد . کیست بیکر یک کیسه ی پر از مایع است که در پشت زانو ظاهر می شود. پشت زانو کیسه ای وجود که در صورت اسیب دیدگی یا بیماری های زمینه ای زانو، مایع بین مفصلی زانو به کیسه ی پشت زانو می ریزد به همین سبب کیسه ی پشت زانو معمولا به اندازه ی یک توپ گلف ورم می کند و بزرگ می شود که در هنگام نشستن، راه رفتن فرد با درد و ناراحتی مواجه می شود توجه داشته باشید که درد احساس شده به علت اسیب دیدگی زانو می باشد نه به سبب ایجاد کیست بیکر. کیست بیکر با هر گونه فشار یا اسیب دیدگی مجدد ممکن است تغییر اندازه دهد و بزرگتر از حد معمول خود شود.
علائم کیست بیکر چیست
کیست بیکر مانند دیگر بیماری ها دارای علائمی می باشد که در ابتدا این علائم خفیف می باشد اما با پیشرفت بیماری و حاد شدن کیست بیکر علائم و درد ان نیز بیشتر می شود. برخی از علائم کییت بیکر عبارتند از:
- ایجاد یک توده پر از مایع در پشت زانو.
- احساس درد در ناحیه زانو
- سفت شدن زانو
- محدود شدن دامنه حرکتی و توانایی خم کردن زانو.
- تورم زانو و یا ساق پا.
گاه به هنگام کییت زانو ممکن است شما تورم و یا درد را در ناحیه ی ساق پا احساس کنید که بسیار شبیه لخته شدن خون در ساق پا می باشد که با مراجعه به متخصص زانو در تهران می توانید علل اصلی این درد را تشخیص داده و نسبت به درمان ان اقدام نمایید.
درمان کیست بیکر
کیست بیکر ابتدا توسط
مواردی غیر از عمل جراحی درمان می شود و در صورت عدم دریافت پاسخ مناسب جهت درمان و یا در موارد پیشرفته شدن کیست بیکر ممکن است نظر دکتر تنها عمل جراحی باشد که باعث درمان می شود. برخی درمان هایی در این مرحله توسط متخصص استخوان و مفاصل در تهران پیشنهاد می شوند شامل:
- استفاده از زانو بند برای کاهش تورم مفاصل
- مصرف داروهای ضد التهابی مانند ایبوپروفن.
- سلامت کلی بدن و تناسب اندام برای کاهش فشار وارد شده به زانو.
- استفاده از عصا هنگام راه رفتن
- مراجعه به فیزیوتراپی
- ماساژ درمانی
- تخلیه ی مایع
- لیزر درمانی
نکته ی مهم در این درمان های اولیه این است که از فشار بر روی زانو باید پرهیز کنید به این منظور باید استراحت خود را بیشتر کنید و از انجام فعالیت های سنگینی که سبب فشار بر روی زانو می شوند خودداری کنید.
جراحی کیست بیکر
در جراحی کیست زانو، بهترین متخصص پا درد در تهران ابتدا برای درمان بیماری های زمینه ای اقدام می کند مثلا اگر علت ایجاد کیست بیکر در پشت زانو برای شما پارگی غضروف باشد پزشک با عمل جراحی سعی در ترمیم و یا حذف غضروف می کند. در عمل جراحی ممکن است پزشک شما اقدام به برداشتن کیست کند. تمام این ها با توجه به نظر و صلاح دید پزشک شما انجام می شود. اگر شما علائمی چون شدت یافتن احساس درد در ناحیه زانو و محدود شدن دامنه حرکتی زانو داشته باشید احتمال پیشنهاد جراحی توسط پزشک متخصص بسیار زیاد می باشد.
روش های جراحی کیست بیکر چیست
جراحی کیست بیکر در سه روش انجام می شود که انتخاب و انجام هر کدام از این روش ها با توجه به میزان و پیشرفت کیست بیکر می باشد .
- تخلیه ی کیست بیکر: در این روش پزشک شما با استفاده از سوزن ها و سرنگ های مخصوص سعی در تخلیه ی مایع موجود در کیسه ی پشت زانو دارد.
- جراحی آرتوسکوپ: در این روش جراح یک برش در پشت زانو ایجاد کرده و یک آرتوسکوپ منعطف و دارای دوربین را به داخل زانو میفرستد. از این روش برای تشخیص دقیق تر و بهتر و همچنین درمان اسیب دیدگی استفاده می شود.
- استئوتومی زانو: در این روش از جراحی، کیست بیکر به علت اسیب دیدگی استخوان زانو ایجاد شده است به همین سبب جراح بخشی از استخوان را برش داده و نسبت به درمان اسیب دیدگی اقدام می نماید.
علل ایجاد کیست بیکر چیست
همان طور که پیشتر گفته شد کیست بیکر به دلیل ریخته شدن مایع بین مفصلی به کیسه ی پشت زانو ایجاد می شود ، مایع بین مفصلی باعث نرم تر شدن حرکت مفصل می باشد که اگر این مایع بیش از اندازه تولید شود باعث ریخته شدن مایع اضافی به درون کیسه ی پشت زانو می شود. برخی از علل ایجاد کیست بیکر یا افزایش مایع بین مفصلی عبارتند از :
- آرتروز (استئوآرتریت یا روماتوئید): این مورد از شایع ترین علت های ایجاد کیست بیکر می باشد.
- وارد شدن آسیب مستقیم به زانو (پارگی مینیسک یا پارگی رباط).
- التهاب.
- نقرس.
- آسیبدیدگی یا تصادف
- وجود عفونت در مفصل
چه عواملی خطر ابجاد کیست بیکر را افزایش می دهد؟
برخی فعالیت ها و عوامل خطر ابتدا به این بیماری را افزایش می دهند. برخی از عواملی که احتمال بروز عارضه کیست بیکر را افزایش میدهند عبارتند از:
- استئوآرتریت
- روماتیسم مفصلی زانو
- آرتریت عفونی
- نقرس زانو
- آسیبدیدگی قبلی یا پارگی غضروف
- سابقه تزریق کورتیکوستروئید در اطراف زانو
- داشتن عمل جراحی زانو در گذشته
- سینوویت زانو
بدون نظر