فهرست مطالب
پاها از راه رفتن، دویدن، پریدن و کوهنوردی روزانه فشار زیادی را متحمل می شوند، بنابراین به طور طبیعی، آن ها در معرض انواع مختلفی از مشکلات هستند. از صدمات گرفته تا التهاب، انواع مختلفی از آسیب ها و نقص ها می تواند منجر به مشکلات پا شود. پاها هر کدام از 26 استخوان ساخته شده اند که آنها را به یکی از پیچیده ترین قسمت های بدن تبدیل می کند. با این وجود، طبق کالج پدیاتری، یک فرد در طول عمر خود چیدین کیلومتر پیاده روی می کند که تقریباً معادل 6 بار پیاده روی در سراسر جهان است. کفش نامناسب، دیابت و افزایش سن برخی از عوامل اصلی مشکلات پا هستند. این مقاله برخی از شایع ترین بیماری های پا، علل آنها و زمان مراجعه به درمان را برجسته می کند.
بیماری های پا
برای ذکر و نام بردن انواع بیماری های پا می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- قارچ های پوستی
- انواع پینه و تاول
- زخم های دیابتی
- ناخن های شکسته و فرو رفته در پا
- التهاب کف پا
- میخچه
- خار پاشنه یا پلانتارفاشئیت
- انحراف پنجه پا
- کبودی ناخن
درد پا
بیشتر پا دردها ناشی از ساییدگی، استفاده بیش از حد، یا آسیب در مفاصل یا استخوان ها یا عضلات، رباط ها، تاندون ها یا سایر بافت های نرم است. پا درد همچنین می تواند ناشی از لخته شدن خون، رگ های واریسی یا گردش خون ضعیف باشد.
درد یا ناراحتی در هر جایی از ساق پا می تواند از درد مبهم تا احساس خنجر زدن شدید متغیر باشد. این ناراحتی اغلب در مدت کوتاهی از بین می رود و می توان با درمان های خانگی آن را کاهش داد.
با این حال، در برخی موارد، یک وضعیت پزشکی جدی ممکن است باعث درد شود. اگر درد پا شدید یا مداوم دارید به پزشک متخصص پا یا متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در تهران مراجعه کنید. تشخیص و درمان سریع برای هر بیماری زمینه ای ممکن است از بدتر شدن درد جلوگیری کرده و دیدگاه بلند مدت شما را بهبود بخشد.
برخی از شایعترین علل درد پا، شرایط جزئی یا موقتی هستند که پزشک میتواند به طور موثر آنها را درمان کند.
علل درد پا
درد ساق پا می تواند به دلیل گرفتگی عضلانی باشد (که اسب چارلی نیز نامیده می شود). علل شایع گرفتگی عضلات عبارتند از:
- کم آبی یا مقادیر کم پتاسیم، سدیم، کلسیم یا منیزیم در خون
- داروها (مانند دیورتیک ها و استاتین ها)
- خستگی یا فشار عضلانی ناشی از استفاده بیش از حد، ورزش بیش از حد، یا نگه داشتن عضله در یک وضعیت برای مدت طولانی
آسیب همچنین می تواند باعث درد پا شود:
- پارگی یا کشیدگی بیش از حد عضله (کشش)
- ترک مویی در استخوان (شکستگی استرسی)
- تاندون ملتهب (تاندونیت)
- شین اسپلینت (درد در جلوی ساق پا در اثر استفاده بیش از حد)
سایر علل شایع پا درد عبارتند از:
- بیماری شریان محیطی که باعث ایجاد مشکل در جریان خون در پاها می شود (این نوع درد که لنگش نامیده می شود، عموماً هنگام ورزش یا راه رفتن احساس می شود و با استراحت تسکین می یابد)
- لخته شدن خون (ترومبوز ورید عمقی) ناشی از استراحت طولانی مدت در بستر
- عفونت استخوان (استئومیلیت) یا پوست و بافت نرم (سلولیت)
- التهاب مفاصل پا ناشی از آرتریت یا نقرس
- آسیب عصبی رایج در افراد مبتلا به دیابت، سیگاری ها و الکلی ها
- رگهای واریسی
علل کمتر رایج عبارتند از:
- تومورهای سرطانی استخوان (استئوسارکوم، سارکوم یوینگ)
- بیماری جریان خون ضعیف به مفصل ران که ممکن است رشد طبیعی ساق را متوقف یا کند کند.
- تومورهای غیر سرطانی (خوش خیم) یا کیست های استخوان ران یا درشت نی (استئومای استخوانی)
- درد عصب سیاتیک (درد تابشی به پایین پا) ناشی از لیز خوردن دیسک در پشت
- لغزش اپی فیز سر استخوان ران – اغلب در پسران و کودکان دارای اضافه وزن بین 11 تا 15 سال دیده می شود.
درمان بیماری های پا
درمانهای خانگی برای بیماری های پا شامل استفاده از یخ، مصرف داروهای ضد التهابی و کشش روزانه پا میشود. پزشک شما ممکن است بتواند درد را با تزریق کورتیکواستروئید، فیزیوتراپی، ارتز یا جراحی کاهش دهد.
درمان های ضد قارچ در اکثر داروخانه ها به صورت اسپری، پودر یا لوسیون برای استفاده روی پاها موجود است. اگر قارچ پس از درمان در حال گسترش یا بدتر شدن باشد، فرد باید به پزشک خود مراجعه کند تا بتواند داروهای ضد قارچ خوراکی را برای این بیماری تجویز کند.
آن ها همچنین می توانند یک پد بونیون را در یک فروشگاه کفش یا داروخانه خریداری کنند که از بونیون در برابر فشار اضافی محافظت می کند. قرار دادن یخ به مدت 10 دقیقه با یک کیسه یخ پوشیده از پارچه نیز می تواند التهاب را کاهش دهد.
یک پزشک متخصص در مراقبت از پا که به عنوان بهترین متخصص پا درد در تهران شناخته می شود، می تواند درج کفش های سفارشی یا یک آتل که می تواند انگشت شست پا را صاف کند، تجویز کند. اگر بونیون فرد فروکش نکند و باعث درد مداوم شود، ممکن است برای اصلاح آن جراحی انجام دهد.
حفظ سلامت و کنترل قند خون می تواند به فرد در درمان نوروپاتی دیابتی خود کمک کند. در حالی که پزشک نمی تواند آسیب عصبی را معکوس کند، می تواند درمان هایی را برای جلوگیری از بدتر شدن آن توصیه کند.
فرد مبتلا به دیابت نیز باید به طور منظم معاینه پا را انجام دهد. آنها ممکن است بخواهند ناخن های پای خود را به طور حرفه ای کوتاه کنند و در صورت شناسایی هر گونه زخم پا به پزشک مراجعه کنند.
پا درد و دلایل آن
آسیب دیدگی، استفاده بیش از حد یا شرایطی که باعث التهاب هر یک از استخوانها، رباطها یا تاندونهای پا میشود، میتواند باعث درد پا شود. آرتریت یکی از علل شایع پا درد است. آسیب به اعصاب پا ممکن است منجر به درد شدید سوزش، بی حسی یا گزگز (نوروپاتی محیطی) شود.
پا درد شایع است زیرا دارای طیف گسترده ای از عوامل موثر است، از جمله کفش های ناراحت کننده، ایستادن بیش از حد، آسیب های ورزشی و بیماری های مزمن مانند آرتریت.
برخی از مطالعات نشان می دهد که تقریباً از هر 4 نفر، 1 نفر در میانسالی دچار درد مکرر پا می شود.
محل خاص درد گاهی اوقات می تواند در تعیین علت کمک کننده باشد.
با این حال، همیشه نمی توان علت درد پا را بر اساس محل تشخیص داد. بسیاری از بیماری ها، مانند آرتریت، می توانند چندین قسمت مختلف پا را تحت تاثیر قرار دهند. صدمات، مانند شکستگی استخوان، رگ به رگ شدن، یا کشیدگی نیز ممکن است باعث درد عمومی یا دردی شود که مهاجرت می کند.
کلینیک ستاری: 02144484260
کلینیک امیرآباد: 02188021345
بدون نظر